SZAT Clear Water B1 0-30L – NITRIT NO2, NITRÁT NO3 “Megkötő Párna”

2.390 Ft

Ajánljuk: A káros nitrát tartalmú anyagok eltávolítására!
A Szat Clear water szűrőbetét használata a kristály tiszta víz titka!

Egyedülállóan többször regenerálható!

B1-től K1-ig méretig a szűrőbetétek kicsi, a K2 és K3 nagy dobozba vannak csomagolva.

Készleten

SKU 921003 Kategóriák ,

Szat Clear Water

Magyarország piacvezető szűrőanyaga!

Halaink anyagcseréjük során káros anyagokkal terhelik a vizet, melyek idővel az akvárium vízében felhalmozódnak. Ezek a véráramba kerülve megbénítják az oxigénellátó vörösvérsejteket és halaink a megflelő oxigénellátottság ellenére, fulladásos tünetek közt elpusztulnak. A túl sok nitrát a növényeknek is káros, melyet a sárguló levelek mutatnak. Egy részét a növények felveszik, de a természetesebbnél nagyobb halsűűség miatt gyakori vízcsere szükséges. Ez időigényes, és a halaknál stresszt okozhat.

A Szat Clear Water felületaktív anyagai megkötik a mérgező nitrátokat és nitráttartalmú anyagokat. Kristálytisztává teszi a vizet, ezáltal növényeink a job fényviszonyok következtében jobban fejlődnek. Segítségével a vízcsere mindaddig elhúzható, amíg az akváriumvízben a káros anyagok okozta barnássárga elszíneződés újra nem jelentkezik.

Ekkor ugyanis telítődik a felülete, de 1kg só/10literes vízes oldatban (10dkg só/liter) való félórás áztatás után, ismét hosszú ideig működik. Töményebb oldat jobban regenerál. Az aprószemű, jól oldódó só kiválóan megfelel, nem baj ha jódozott.