SZAT Original B2 30-75l- Nitrit NO2, Nitrat NO3 “Megkötő Párna”

3.290 Ft

Ajánljuk: A káros nitrát tartalmú anyagok eltávolítására!

Készleten

SKU 192478 Kategóriák ,

 

Szat Clear Water

Magyarország piacvezető szűrőanyaga!

Halaink anyagcseréjük során káros anyagokkal terhelik a vizet, melyek idővel az akvárium vízében felhalmozódnak. Ezek a véráramba kerülve megbénítják az oxigénellátó vörösvérsejteket és halaink a megflelő oxigénellátottság ellenére, fulladásos tünetek közt elpusztulnak. A túl sok nitrát a növényeknek is káros, melyet a sárguló levelek mutatnak. Egy részét a növények felveszik, de a természetesebbnél nagyobb halsűűség miatt gyakori vízcsere szükséges. Ez időigényes, és a halaknál stresszt okozhat.

A Szat Clear Water felületaktív anyagai megkötik a mérgező nitrátokat és nitráttartalmú anyagokat. Kristálytisztává teszi a vizet, ezáltal növényeink a job fényviszonyok következtében jobban fejlődnek. Segítségével a vízcsere mindaddig elhúzható, amíg az akváriumvízben a káros anyagok okozta barnássárga elszíneződés újra nem jelentkezik.

Ekkor ugyanis telítődik a felülete, de 1kg só/10literes vízes oldatban (10dkg só/liter) való félórás áztatás után, ismét hosszú ideig működik. Töményebb oldat jobban regenerál. Az aprószemű, jól oldódó só kiválóan megfelel, nem baj ha jódozott.