Vörös Zebrasügér – Rot-Rot – Maylandia estherae

2.500 Ft

A díszhalak, csigák és garnélák személyesen vehetőek át üzletünkben.

Élő állatot NEM szállítunk ki!

Készleten

SKU 6545321 Kategóriák , ,

A díszhalak, csigák és garnélák személyesen vehetőek át üzletünkben.

Élő állatot NEM szállítunk ki!

 

Köznapi elnevezése Rot-Rot sügér. Hasonló kaliberű, pl.: Mbuna sügérekkel jól társítható, kevésbé agresszív faj. Ettől függetlenül, kellő úszóhelyet hagyva, helyezzünk be köveket, mivel így külön területeket tudnak a sügérek kijelölni, és persze búvóhelynek sem utolsók. Erős növényekkel dekorálhatunk, amiket nem tudnak megcsipkedni, kiásni (pl.: Anubias).

Tartásuk kezdőknek sem problémás, számukra ajánlható, nem igényes sügérféle. A külső szűrő akváriummérete végett is alapkövetelmény, de az átlagnál nem igényesebb a víz ilyen tekintetbéli minőségére. A kereskedelemben tömérdek változata szerezhető be.

Etetése sem problémás, száraz tápokat is fogyaszt, de ezeket sügérmixekkel, fagyasztott és élő eleségekkel (fehér szúnyoglárva, plankton, artemia), valamint forrázott zöldségekkel etessük. Mint a legtöbb Mbuna, ez a faj is igényel zöldeleséget, zöldségeken kívül például spirrulinát. A természetben algákat is fogyaszt.

Tenyésztése nem nehéz, lapos tereptárgyakra ívnak, a hím a nőstény szájában termékenyít, az ikrafoltok módszerével. A kevés (20-30) petét a nőstény 2-3 hétig forgatja, ezidő alatt nem is táplálkozik. Szervezete legyengülés és ezáltal a többi hal támadása kivédésére elkülöníthetjük, bár ha nem agresszív fajokkal társítsuk, nem lesz vészes az időszak. A kishalakat persze nem árt elkülöníteni, indításuk sórákkal és spirrulinával megoldható. Rendszeres vízcsere és helybőség mellett gyorsan nőnek.

Tipikus sügéralkatú ragadozók. A színeik eléggé változákonyak, sok variánsuk van forgalomban. A hímek és nőstények közt általában színbéli különbség is van, egyes variánsoknál a hímek kékek, a nőstények rózsás-pirosas színűek.