Hal -Maylandia estherae Vörös Zebra sügér 6-8 cm

2.500 Ft

A Pseudotrophaeus estherae növényevő hal. Az alaptáp állhat növényi alapú pelyhekből vagy pelletekből, amelyek könnyen megtalálhatók webáruházunkban (kifejezetten afrikai sügérek esetében). Adjon hozzá krillt, spenótot és spirulinát is az étlaphoz.

A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!

Készleten

SKU 6545321 Kategóriák ,

A Maylandia estherae vagy vörös zebra (Metriaclima estherae, Pseudotropheus estherae) egy haplokromatikus sügér. Ezek a halak természetesen Afrikában élnek a Malawi-tóban.

A “vörös zebra” nevük ellenére a vadon élő hímek általában kék vagy narancssárga színűek. A nőstények színe a narancstól az élénk narancsig változik. Az akváriumban tenyésztett halak különféle színekben kaphatók, beleértve a narancssárga vagy kék hímeket és nőstényeket. A hal uszonyai gyönyörű, élénk mintákat mutatnak különféle palettákban. A nőstények mérete eléri a 10 cm-t, a hímek pedig a 12,7 cm-t.

A Maylandia estherae területi hal. A legtöbb esetben az akvárium domináns egyedévé válik. Nagyon agresszív, és egyáltalán nem tűri a magánéletébe való beavatkozást. Az ívási időszakban még agresszívebb vörös zebra válik. Ilyenkor még sokkal nagyobb halakkal is összeütközik.

A nemzetség többi sügéréhez hasonlóan a vörös sügéreket is legjobb egy hímből és három nőstényből álló háremben tartani. Más afrikai sügérekkel közös akváriumban tartható.

A Pseudotrofeus Esterae tetszés szerint alakítja át az akvárium teljes belső kialakítását, nagy lyukakat ás a homokba, és a növényeket a gyökerekkel együtt kihúzza a földből.

Az akváriumnak legalább 250 literesnek kell lennie. Aljzatként homokot vagy finomra csiszolt kavicsot használjon. Az alján nagy köveket kell elhelyezni. A keményfa növényeket kerámia cserépbe kell ültetni, hogy a gyökereiket kövekkel védjék.

Víz paraméterei: hőmérséklet 24-27° C, keménység dH 8-15°, pH 7,5-8,5. Szűrést, levegőztetést és az akváriumvíz ¼-ének heti frissre cseréjét igényli.