Malawi neonsügér – Chindongo demasoni

2.000 Ft

A díszhalak, csigák és garnélák személyesen vehetőek át üzletünkben.

Élő állatot NEM szállítunk ki!

Készleten

SKU 599991557 Kategóriák , ,

A díszhalak, csigák és garnélák személyesen vehetőek át üzletünkben.

Élő állatot NEM szállítunk ki!

 

Hosszúkás, karcsú sügér, de az egyik legkisebb is a malawi Mbuna élettani csoport tagjai közt. Sötétkék testszínét neonkék, már-már világítóan kék sávok díszítik. Úszói is gyengén mintázottan sötétkékek.

Kis mérete ellenére nagyon agresszív faj. Agresszivitása csökken, ha 250-380 liter közti medencében akár 10-15-20 egyed is gondozható, így némileg csökken agressziójuk. Egy ekkora demasoni csapat mellé már nem nagyon társítsunk más fajok egyedeit. Ha kevesebb példányt tartunk, akkor szintén egy ekkora medencében nálánál nagyobb és erősebb fajokkal társíthatjuk. Más fajokkal kevésbé agresszív, mint fajon belül. Anubiasokkal díszíthetünk, és helyezzünk be aránylag sok kőbúvóhelyet, barlangokat, amik a territóriumok kijelölésében és búvóhelyként is remekül szolgálnak. Jól szűrt, tiszta és bomlástermék-mentes vizet igényelnek. Etetésükre kényesek, nagyon hajlamosak a különböző emésztőszerv-rendszeri megbetegedésekre, leginkább a bélgyulladásra. Ha lehet, szúnyoglárvát és tubifexet ne kapjon! A marhaszíves, vagy egyéb nagyon sok fehérjét tartalmazó eledelek sem túl jók számára, mivel nehezen tudja őket megemészteni. Sok növényi tápanyagot tartalmazó eleségeket kapjon, valamint például Artmiát. Nagyon mohón táplálkoznak, és mértéktelenül, a magas fehérjetartalomnál ez jelenti a gondot.

Fiatalon ívhatnak, és korán színesednek. Csak kevés, átlag 18-25 kishaluk lesz. Szájköltő faj, kicsinyeiket remekül gondozzák. A nagy csapatban való tartás előnye az is, hogy a többi kifejlett hal kevésbé rabol a kishalakra, így bennhagyhatóak a veszteség minimalizálásával. A kishalakat naponta többször etessük kisebb adagokban, eleinte sórákot, később nagyobb planktont, spirulinás eledeleket kaphatnak.