Fypryst Combo Spot On Kutya 2-10 kg

1.689 Ft

Fypryst Combo spot on kullancs -és bolhairtó csepp. Rácsepegtető oldat bolhafertőzés, valamint a hozzá társuló kullancsfertőzés és/vagy szőrtetvesség kezelésére kutyák számára. A szőrtetvek elleni védekezésben is segít

Elfogyott

SKU 3838989732790 Kategóriák ,

Fypryst Combo 2-10kg közötti kutyusok számára kifejlesztett állatgyógyászati termék, mely hatékonyan pusztítja el a bolhákat, kullancsokat és a bolhapetéket is.

Kutyák bolha, kullancs vagy szőrtetvesség okozta fertőzésének kezelésére szolgáló rácsepegtető oldat.

A Fypryst hatóanyaga (fipronil) hatékonyan pusztítja el a kutyákon található bolhákat és kullancsokat, valamint megakadályozza a szőrtetvesség lárváinak fejlődését is. Az alkalmazás után a hatóanyagok elterjednek a kutyák bőrében és hosszú távú védelmet nyújtanak, így csökkentve az újabb parazita fertőzések kockázatát.

A Fypryst rácsepegtető oldat használata egyszerű. Először is, fontos, hogy az adagolás során kövesse az állatorvosi utasításokat és a termék csomagolásán található adagolási útmutatót.

Hatóanyag:
Fipronil 67  mg,
S-metoprén  60,30 mg

Segédanyagok:
Butil-hidroxianizol (E320) 0,134 mg,
Butil-hidroxitoluol (E321) 0,067 mg

 

Ellenjavallatok:

 • A készítmény nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 2 kg-nál kisebb testtömegű kölykök esetében.
 • Nem alkalmazható beteg vagy lábadozó állatokon.
 • Csak kutyák számára használható, és nem alkalmazható más állatfajtákon vagy emberre.

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan: el kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemével érintkezzen.

Mellékhatások (gyakorisága és súlyossága):

 • Lenyalás esetén rövid ideig tartó nyálzás léphet fel, főként a vivőanyag természete miatt.
 • A rendkívül ritka, gyanított mellékhatások közül az alkalmazás helyén fellépő átmeneti bőrreakcióról (hámlásról, a szőrzet lokális kihullásáról, viszketésről, bőrpírról) és testszerte jelentkező viszketésről vagy a szőrzet kihullásáról számoltak be alkalmazás után.
 • Kivételesen megfigyeltek nyálzást, reverzibilis neurológiai tüneteket (hiperesztéziát, levertséget, ideges tüneteket), hányást vagy légzési problémákat a használat után.
 • Túladagolása kerülendő.

Alkalmazási útmutató:

 • Vegyük ki az egyadagos pipettát a háromrétegű zacskóból.
 • Tartsuk az egyadagos pipettát függőleges helyzetben, majd csavaró mozdulattal húzzuk le a védőkupakot.
 • Fordítsuk meg a kupakot, és másik végével helyezzük vissza az egyadagos pipettára. A kupakot rányomva és megcsavarva törjük fel a pipetta lezárását, majd távolítsuk el a kupakot az egyadagos pipettáról.
 • Az állat szőrzetét a lapockák közötti területen széjjelsimítva tegyük láthatóvá a bőrt. Helyezzük az egyadagos pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát néhányszor összenyomva ürítsük a tartalmát közvetlenül a bőrre.

Kizárólag külsőleges alkalmazásra.

Két kezelés között 4 hétnek el kell telnie.

Az oldat használata után nem javasolt a fürdetés legalább 2 napig és a heti többszöri fürdetés befolyásolhatja a készítmény hatékonyságát.

Egy-egy kullancs megtelepedhet a kutyuson és emiatt nem zárható ki az kullancsok által terjesztett betegségek átvitele.

Súlyos bolhafertőzöttség esetén ügyelni kell a fekhely és a lakás (szőnyegek, berendezési tárgyak) bolhátlanítására is. Gyakori porszívózással és megfelelő rovarirtóval megakadályozható a kutya visszafertőződése.