Foresto kullancs és bolha elleni nyakörv 38cm 8kg-ig

12.995 Ft

Foresto Bolhairtó nyakörv 8 kg-nál kisebb tömegű kutyák és macskák számára.

Készleten

A Foresto® nyakörv egyszerűen, érintkezés révén fejti ki hatását, vagyis az élősködőknek nem kell előbb megcsípniük a kutyát vagy a macskát ahhoz, hogy a hatóanyag végezzen velük. Ez kevesebb kellemetlenséggel jár kedvence számára, és csökkenti a paraziták által terjesztett betegségek kockázatát is. A szagtalan és vízálló bolha és kullancsnyakörv, hatását 48 órán belül kifejti, és biztonságosan alkalmazható 8kg testsúly alatti 7 hetes, vagy annál idősebb kölyök, és felnőtt kutyákon, valamint 10 hetesnél idősebb kismacskákon és felnőtt macskákon.
A nyakörv folyamatosan, alacsony dózisokban bocsátja ki a hatóanyagokat, így akár 8 hónapon át is védelmet nyújthat a bolhák és kullancsok ellen.

A Foresto® nyakörv két hatóanyagot tartalmaz: imidaklopridot, amely pusztítja a kifejlett és lárvaállapotú bolhákat, valamint flumetrint, amely távol tarthatja a kullancsokat a kutyától, ám végez is velük, függetlenül attól, hogy életciklusuk éppen melyik fázisában vannak.

A Foresto® nyakörv vízálló, és nem kell levenni úsztatás vagy fürösztés előtt sem. A hatóanyagok egy polimermátrixba vannak bezárva, és nem kerülnek a vízbe pancsolás vagy úszás közben. A hatóanyagok az állat bőrének lipidrétegében és szőrén találhatók, és még ha ezt a lipidréteget részben le is mossa magáról a kutya, a nyakörv pótolja a hiányzó hatóanyagot, és az állat újból élvezheti a nyakörv bolha- és kullancsellenes hatását. A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését vagy gyakori samponos mosását azonban el kell kerülni, mivel ezek csökkenthetik a hatékonyság időtartamát. Vizsgálatok alapján a havonta ismételt samponos fürdetés vagy teljes átnedvesedés nem csökkentette számottevően az akár 8 hónapig tartó hatékonyságot kullancsok esetében, bár a hatóanyag újbóli eloszlása a bundán időt vett igénybe. A bolhaellenes hatékonyság viszont fokozatosan csökkent az 5. hónaptól kezdődően.