Burmai díszcsík – Botia kubotai

3.000 Ft

A díszhalak, csigák és garnélák személyesen vehetőek át üzletünkben.

Élő állatot NEM szállítunk ki!

Készleten

SKU 59999919035 Kategóriák , ,

A díszhalak, csigák és garnélák személyesen vehetőek át üzletünkben.

Élő állatot NEM szállítunk ki!

 

Egy szokványos Botia-alakú díszcsík. Kis korban 3-4 vastag fekete csík díszíti testét, de ahogy öregszik, a mintázat fokozatosan változik, labirintikus formákat létrehozva.

Szeme alatt felmereszthető tüske van.

Bár csak nemrégiben fedezték fel, már most is az egyik legközkedveltebb és legkeresettebb csíkféle, már pár éve idehaza is jól beszerezhető. Csodás küllemének hála egy csapásra mind a kezdők, mind a specialisták kedvence lett. Az egyik legszebb csíkhalról van szó. Sajnos ára még elég borsos lehet. Érzékeny bajuszszálait megóvhatjuk, ha apró szemű talajt terítünk akváriumába. Elsősorban éjszakai hal, de nappal is gyakran mutatkozik. Biztosítsunk nekik sok búvóhelyet. Csapatos hal, ezért 3-4 példánymennyiség alatt semmiképp ne tartsuk!

Érzékeny a réztartalmú vegyszerekre, gyógyszerekre, mivel nem rendelkezik „rendes” pikkelyzettel, inkább speciális bőre van. Aránylag jól alkalmazkodik, ezért a már valamicskét megtapasztalt akvaristák gond és probléma nélkül tarthatják a „díszcsíkok koronázatlan királyát”. Minden esetre nagyon fényes karrier áll előtte. A növényekkel se spóroljunk.

Szívesen fogyasztják a forrázott, fagyasztott zöld-eleséget, mint például a spenótot, salátát vagy uborkát, de élő és fagyasztott állati eredeti táplálékot is kapjon. A száraz tápokat is elfogadja minden további nélkül!

Ha nincs csapatban vagy félénk és visszahúzódó lesz, vagy a többi hal „idegeire fog menni” folytonos kis apró „szekálódásaival”, szeret mindent egy picit megcsipkedni kicsi korában, növényeket és társhalakat szintúgy. Csapattartás kissé leköti ilyen szempontból a figyelmét, de a csipkelődése játékos elsősorban, nem komoly, csak ritkán lesz belőle bármi komolyabb összeütközés.

Akváriumban nem tenyészthető!