Aqualine TF Nitrát 500ml – Kiegészítő növénytáp

2.980 Ft

Készleten

SKU AL008 Kategóriák ,

Megérkezett az AquaLine növénytápsók legújabb tagja!
Ez a tápsó ÁR/ÉRTÉK/MINŐSÉG tekintetében verhetetlen.
Az adalékok és kellátok tekintetében mindig lehet tökéletesebbet alkotni. Az Aqua Line TF Macro ezért is a forgalomban lévő legmodernebb kellátokat és alkotó elmeket tartalmazza.
A forgalmazást nagyon komoly tesztelés előzte meg.
A TF Planter és a TF Macro segítségével az Aquatic Gardeners Association 2014 /AGA/ 2014 Aquascaping Contest 120L 200L kategóriájában az 1. helyezést hoztuk el Magyarországon elsőkéntmajd 2016-ban a “‘Holland akvárium” kategóriában is az 1. helyezést nyertük el!
A pontos mennyiség alkalmazásával gyakorlatilag elkerülhető a növények tápanyaghiány tünetei és az ezzel kapcsolatos algásodás.

Az akváriumban tartott növények és levélzetük egészséges fejlődéséhez az egyik nélkülözhetetlen macro elemek egyike a nitrát. Sok fénnyel a növényeknek több tápanyagra van szükségük, mert erős megvilágítás esetén a növények anyagcseréje felgyorsul és a tápanyagkészletet gyorsan felélik. Ha bármilyen összetevő valamilyen oknál fogva hiányzik, akkor a növekedés leállása, valamint algásodás következik be. A gyorsan fejlődő növények pl. Limnophilla több nitrátot és foszfátot képes felvenni, mint a lassabban fejlődő fajok. A nitrát nem mérgező, még viszonylag nagy koncentrációban sem. A legtöbb akváriumban tartott élő szervezet számára a max. 10 mg/l érték elfogadhatónak tekinthető és nem indokolt túllépni.

Egyes esetekben kiegészítő nitrát adagolásra lehet szüksége az akváriumi növényeknek, ekkor kezdjünk adagolni AquaLine TF Nitrat-ot.
Tárolás: Napfénytől óvott helyen, szoba hőmérsékleten!

Adagolás:
Napi 1ml 50liter akvárium vizéhez a kívánt nitrát tartalom eléréséig.
A megfelelő érték a 3 – 10 mg/l nitrát tartományban van.
Ennél magasabb értékre ritkán van szükség, és általában csak az algásodást segíti elő feleslegesen.

Kiszerelés: 500ml

A termék gyerek záras kupakkal kerül forgalomba és ezáltal a szállítása biztonságosabb és cseppmentes.
Az adagolófej külön megvásárolható.

Összetétel: nitrát, kálium, magnézium
Kizárólag akváriumi használatra!