Anubias barteri var. barteri

Anubias barteri var. barteri

2500 Ft

A tipikus Anubias barteri Nyugat-Afrika esőerdei patakjaiban őshonos, és régóta robusztus, igénytelen akváriumi növényként ismert. Nagyon változó méretű, de 25-45 cm körüli magasságával jelentősen megnő, mint az Anubias barteri var. naná. Fiatal növényként az utóbbitól hosszabb levélnyélben különbözik. A durva, közepes zöld levelek oválisak, enyhén szív alakú alappal. A kúszó rizóma hamarosan eléri a 10 cm-es vagy annál nagyobb hosszúságot.

Anubias barteri var. A barteri az egyik legegyszerűbb akváriumi növény, és még mindig halványan megvilágított tartályokban nő, CO 2 -ellátás nélkül. Fára és sziklára tapad, de talajba is ültethető, feltételezve, hogy a rizóma az aljzatszint felett marad. Ez az Anubias is elviseli az erős megvilágítást, de az árnyékos helyre ültetés megakadályozza az algásodást a hosszú életű leveleken.

Ez az Anubias kiválóan alkalmas nagy sügérekkel és növényevő halakkal rendelkező akváriumokhoz, de jól mutat a nagyobb vízi tájon is. Az azonos régióból származó növényekkel (pl. Bolbitis heudelotii és néhány Crinum faj) együtt ideális növény a nyugat-afrikai témájú patakbiotóp akváriumok számára.

1 készleten

Cikkszám: 599100010 Kategóriák: ,

Leírás

 Anubias barteri var.barteri

 • Család: Araceae
  Földrész: Afrika
  Régió: Nyugat – Afrika
  Ország:
  Magasság: 25 – 45 cm
  Fényigény: Kevés – közepes
  Hőmérséklet: 20 – 30 C°
  Vízkeménység: Nagyon lágy – nagyon kemény
  PH tolarencia: 5,5 – 9 PH
  Növekedés: Nagyon lassú
  Termesztés: Nagyon könnyű

További információk

Tömeg 0,200 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Anubias barteri var. barteri