Pávaszemes angolna – Macrognathus aculeatus

3.000 Ft

A díszhalak, csigák és garnélák személyesen vehetőek át üzletünkben.

Élő állatot NEM szállítunk ki!

Készleten

SKU 6543987 Kategóriák , ,

A díszhalak, csigák és garnélák személyesen vehetőek át üzletünkben.

Élő állatot NEM szállítunk ki!

 

Szürkés-barnás alapszínezetű, néha vajszínű csík és apró pöttyök halványan látszódnak testén. A hátratolódott hátúszó alatt elhelyezkedő piszkosfehér keretes fekete foltokról kapta nevét. Orra megnyúlt, teste vékony, angolnaforma.

Nem nehéz tartani, az egyik leggyakoribb angolnánk, mégis csak csekély mennyiségű szakirodalom áll rendelkezésre a fajról. Nem igényel sok helyet, éjszakai hal, eléggé félős. Egyedül vagy csoportosan tartsuk, mindössze 2-3 példány nem mindig szerencsés, bár egyedfüggő, de agresszió könnyebben alakulhat ki. A kistermetű halakat elfogyasztják, ezért lehetőleg neonhal méretű fajokkal ne társítsuk. Biotóp medencében teljesen megfelelnek mellé a különböző díszmárnák, nagyobb dániók és razbórák, talajlakó algázómárnák, gurámik, üvegharcsák. Rajtuk kívül sügérekkel, nagyobb lazacokkal és harcsákkal gond nélkül társíthatóak. Mindenképp legyen búvóhelyük, ahová elbújhatnak napközben. Dús növényzetet is telepíthetünk, valamint ügyeljünk az aprószemű aljzatra. Nincsen szükség erős megvilágításra esetében.

Etetése nem problémás, száraz tápokat is elfogad, kedveli kiegészítésként a szúnyoglárvát, tubifexet.

Nem kell túl gyakorlott akvaristának lennünk, ahhoz, hogy gondozzuk.

Akváriumban nem tenyészthető, csak különösen ritka esetekben fordult elő ezidáig szaporodásuk, de azt már sikerült megfigyelni, hogy a peték kelési ideje körülbelül 3 nap.