Csokoládé garnéla – Neocaridina Davidi Choco Fire

1.000 Ft

A díszhalak, csigák és garnélák személyesen vehetőek át üzletünkben.

Élő állatot NEM szállítunk ki!

Készleten

SKU 533987662 Kategóriák , ,

A díszhalak, csigák és garnélák személyesen vehetőek át üzletünkben.

Élő állatot NEM szállítunk ki!

 

 

Az édesvízi gerinctelenek változatos, érdekes és színes állatok, amelyeket könnyű tartani, jól tolerálják a különböző akváriumi hőmérsékleteket, és elérhetőek mindenfajta méretben és alakban. Ide tartoznak a különféle garnélák, csigák és rákok. Habár az édesvízi gerinctelenek a természetes élőhelyükön fontos ökológiai szerepet töltenek be, mégsem annyira népszerűek az akvaristák körében, ami nagy kár. Két csoportjukra oszthatjuk őket: a puhatestűekre és a héjas állatokra.

Sokuknak elég akár egy 20 literes akvárium is, míg mások annyira színesek, hogy átvarázsolják az édesvízi akváriumunkat, mintha egy tengeri akvárium lenne. Az hogy édesvízi akváriumunk van, nem jelenti azt, hogy csak halakat tarthatunk benne. Tekintsünk úgy az édesvízi gerinctelenekre, mintha szokatlan díszítőelemei lennének az otthoni akváriumunknak.
Amikor az emberek az akváriumi gerinctelenekre gondolnak, akkor általában csak a csigák jutnak eszükbe, pedig rengeteg más gerinctelen állatot tarthatunk az édesvízi akváriumunkban, például különféle rákokat, garnélákat, díszcsigákat és kagylókat. Ezek mellet sok gerinctelen állat nemcsak szép, de hasznos is, hiszen elfogyasztják a különféle szerves maradékokat, vagy megeszik az algákat, ezért gyakran hívják őket „takarító brigádnak” is, mert segítenek tisztán és egészségesen tartani az akváriumot.